För ett tag sedan hittade jag det här receptet på rödbetor och sötpotatis i ugnen, sedan dess har jag modifierat det lite. Idag serverades rotsakerna med yougurtsås, mozzarella, sallad och ett avsteg från det vegetariska, kalkonpastrami. Ursprungsreceptets avokadoröra är verkligen god och ofta äter vi rotsakerna och avokadoröran tillsammansmed stekt halloumi. Det här är relativt enkelt och räcker till ca 4 personer.
Rotsaker
- 3 stora rödbetor
- 3 stora sötpotatisar
- flingsalt
- olivolja
Yougurtsås
- 2 dl turkisk yougurt
- 0,5 del olivolja
- 1 tsk flytande houng
- saften från knappt en halv citron
- chili, salt och peppar
Sallad
- färsk spenat
- några små tomater
- sockerärtor
Övrigt
- Kalkonpastrami
- Mozzarella…
- … eller halloumi
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta rödbetorna och sötpotatisen. Lägg rödbetorna i en ugnsfast form med olivolja, strö på lite flingsalt.
- Sätt in formen med rödbetorna i ugnen i ca 15 minuter. Lägg sedan i sötpotatisen, rör om och låt stå i ugnen i ca 20 minuter till.
- Blanda alla ingredienser till yougurtsåsen. Skölj, skär och blanda salladen. Skär upp mozzarella och lägg upp kalkonpastramin på ett fat. Färdigt!